Winnaars Dutch Open Brassband Championship (DOBC) in de eerste divisie!

Afgelopen zaterdag was Brassband na enkele jaren afwezigheid weer terug in Drachten bij het DOBC. Na de promotie van vorig jaar kwam de band voor het eerst uit in de 1e divisie.

Brassband Amersfoort speelde een programma van 30 minuten, beginnend met de interessante concertmars Le Tricot Rouge van Wilfred Heaton. 
Solotrombonist Wolter Lommerde glansde daarna in het 3-delige trombone concert “Radio City”(Peter Graham), gebaseerd op het New York van de jaren 30, met sterke bijrollen voor verteller Wouter Walgemoed en Jord Spruyt op vibrafoon. Het programma werd afgesloten door een spectaculaire uitvoering van “A King’s Lie” (over de legende van Floris & Blanchefleur).

De jury beloonde het optreden met maar liefst 94 punten, ruim voldoende voor de 1e plaats. Het feestje werd flink gevierd in De Lawei!

Behalve de eindoverwinning gingen ook de prijzen voor het “meest aansprekende programma” en de solistenprijs voor Wolter Lommerde mee naar de Keistad!

Brassband Amersfoort feliciteert onze Belgische vrienden van Mercator Brass Band en Festival Brass Band voor hun knappe overwinningen in de 2e respectievelijk kampioens-divisies!